TERMENI Sl CONDITII - FlashCard

TERMENI Sl CONDITII

TERMENI Sl CONDITII

Site administrat de – RICHDO ENTERPRISE SRL

 

Numele companiei: RICHDO ENTERPRISE SRL

Adresa companiei: Bistrita Nasaud

Adresa de email: contact@flashcard.ro

Numar de telefon de contact: +40766 498 272

 

Definitii

In cadrul acestor Termeni si Conditii Generale urmatorii termeni se definesc dupa cum urmeaza:

Client: orice persoana fizica sau juridica care comanda Produse de la Vanzator si/sau cu care Vanzatorul discuta sau negociaza incheierea unui Contract;

Defect: orice defect, eroare a Produselor in raport cu Caracteristicile Tehnice precum si orice alta functionare necorespunzatoare a Produselor;

Termen de livrare: termenul la care Produsele trebuie livrate, dupa cum se stabileste in de comun acord in functie de tipul comenzii daca are sau nu personalizare; Termenul de livrare pentru produsele fara personalizare este de obicei cel afisat pe site;

Vanzator: Administratorul acestui site, RICHDO ENTERPRISE SRL, cu datele de identificare prezentate mai sus;

Cont: sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii.

Site: domeniul flashcard.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda: un document electronic care exprima intentia Cumparatorului ca prin intermediul Site-ului sa achizitioneze Bunuri si Servicii oferite pe Site.

Bunuri si Servicii: orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Contract: reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Tranzactie: incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Vanzator, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de plati agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Produse: un contract de catre sau in contul Vanzatorului, precum si orice servicii ce urmeaza a fi prestate de Vanzator, inclusiv consultanta si expresii creative;

Specificatie/Caracteristici Tehnice: descrierea Produselor comandate de Client, ce sunt mentionate sau la care se face referire in Comanda sau Contract.

 

Aplicabilitate

Definitiile din aceasta sectiune sunt aplicabile tuturor documentelor publicate pe Site.

Prin utilizarea acestui Site va exprimati acordul asupra conditiilor de utilizare specificate.

Prin inregistrarea unei adrese de email si a unei parole si autentificarea cu acestea pe Site confirmati acordul cu aceste conditii de utilizare, inclusiv asupra serviciilor care sunt conditionate de autentificarea pe Site. Daca nu sunteti de acord cu acesti termeni si conditii de utilizare, parasiti site-ul si nu realizati inregistrarea adresei de email, nu realizati autentificarea in aplicatie si nu incarcati date in aplicatie.

Cu exceptia cazurilor in care se stabileste altfel, in scris, acesti Termeni si Conditii Generale se aplica tuturor ofertelor si preturilor Vanzatorului si tututor contractelor incheiate intre Vanzator si Client.

 

Plasarea comenzii. Contractul de vanzare cumparare. Livrarea.

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale. Inregistrarea unei comenzi pe site se poate face numai sub conditia ca utilizatorul sa deschida un Cont pentru site.

Dupa plasarea comenzii Cumparatorul va primi o comunicare, prin email privind inregistrarea comenzii.

Contractul se va considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii. Notificarea de expediere a comenzii va contine principalele elemente ale obligatiilor contractuale (in principal, dar fara a se limita la acestea, descrierea bunurilor, numar de comanda, data de livrare, mijloc de livrare, pret si ale costuri aditionale, modul de exercitare a dreptului de retragere din contract).

Documentele si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie.

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarei persoane care detine un Cont.

Pentru motive justificate Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul. Cumparatorul se poate adresa Vanzatorului la adresele furnizate pe Site, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor mentionate.

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi. In pasul urmator va alege modul de plata din optiunile indicate expres. Desi Vanzatorul face cele mai bune eforturi ca informatia privind stocurile disponibile sa fie actuala, adaugarea unui bun in cosul de cumparaturi nu inseamna ca acesta este disponibil. In cazul In care unele produse comandate de catre Client printr-o comanda efectuata cu plata efectuata in avans (prin transfer bancar confirmat sau prin solutia online de plata cu cardul) nu mai sunt disponibile pe stoc sau nu mai pot fi realizate la comanda din motive independente de flashcard.ro si/sau RICHDO ENTERPRISE SRL, Vanzatorul va informa Clientul asupra acestui fapt imediat ce cunoaste indisponibilitatea si va dispune rambursarea sumelor achitate in avans in termen de maxim 14 zile de la notificarea clientului.

La comenzile “personalizate”, Clientul poate comunica cu Vanzatorul prin serviciul de chat pus la dispozitie la fiecare Produs unde sunt disponibile astfel de comenzi, pentru a afla in ce masura se pot face masurile si/sau personalizarile cerute. Comanda finala va fi confirmata, pentru aceste servicii. Atunci cand preturile sunt stabilite in cadrul unei actiuni promotionale sau alte situatii speciale acest lucru va fi mentionat si va fi aratata perioada de timp pentru care aceste preturi sunt valabile.

Pentru finalizarea comenzii Cumparatorul trebuie sa actioneze butonul de comanda disponibil pentru acest scop.

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Totusi, Cumparatorul poate corecta datele personale sau alte date introduse de catre acesta, fara a putea modifica produsele comandate, pana la momentul in care Comanda va fi considerata procesata (gata de expediere) de catre Cumparator si insotita de aceasta mentiune in pagina de internet cu informatii despre starea comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului in scopul onorarii comenzii.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresata Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:

– neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii electronice;

– invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de plati agreat in cazul platii electronice;

– datele furnizate de catre Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.

Cumparatorul nu poate efectua modificarea comenzii daca aceasta a fost deja achitata prin ordin de plata sau plata on-line.

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locul indicat in Comanda (intelegand prin livrare semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door, prin serviciile societatii de curierat.

Termenul de livrare este indicat pentru fiecare produs in parte. Pentru comenzile “personalizate” termenele de livrare sunt indicative; clientul va comunica cu magazinul prin serviciul de chat pus la dispozitie la fiecare Produs unde sunt disponibile astfel de comenzi, pentru a se stabili un termen de livrare. Confirmarea comenzii va include si termenul de livrare astfel agreat.

In cazul in care sunt comandate mai multe produse, termenul de livrare va fi considerat termenul de livrare pentru produsul cu termenul de livrare cel mai indepartat.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. Factura va fi emisa in format electronic. Datele din factura nu pot fi corectate dupa ce comanda figureaza ca fiind procesata Cumparatorul asumandu-si responsabilitatea pentru datele transmise.

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei. Comenzile care trebuie livrate in afara teritoriului Romaniei, vor fi acceptate numai dupa confirmarea unui mijloc de livrare si de plata, precum si termen de livrare, stabilite de comun acord intre Vanzator si Cumparator.

Cumparatorul poate exercita in 14 zile de la data receptionarii bunurilor dreptul de retragere conform conditiilor expuse in sectiunea privind Dreptul de retragere. Dreptul de retragere prevazut la alineatul urmator se aplica doar consumatorilor – persoane fizice, in acord cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014.

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre Vanzator, acestia fiind opozabili Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site.

Prezentul Contract este supus legii romane. Litigiile vor fi solutionate de catre instantele romane competente. In situatia in care nu exista o norma imperativa care sa dispuna altfel, competenta va apartine instantelor competente din Municipiul Bucuresti.

 

Preturi si modalitatea de plata

Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in Lei (RON) si includ T.V.A si sunt indicative. Pretul total calculat in lei va fi afisat in formularul de Comanda.

In situatia in care Cumparatorul ar fi tinut sa plateasca costurile expeditiei, Cumparatorul va primi informatii privind costurile legate de expediere, inainte de a confirma Comanda. In cazul in care costul de expediere nu poate fi determinat la momentul comenzii, Cumparatorul va primi cel putin informatii privind factorii obiectivi in functie de care se va determina costul expedierii, si o estimare a costului. Costul expeditiei in strainatate se stabileste prin conventie intre Cumparator si Vanzator, conventie incheiata prin mijloacele de comunicare puse la dispozitie de platforma flashcard.ro.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda.

Cumparatorul are posibilitatea sa foloseasca urmatoarele optiuni de de plata:

– ordin de plata inainte, fila CEC sau BO avalizat

– plata cu mijloace de plata electronice (card),

– ramburs (pentru comenzi mai mici de 5000 lei – TVA inclus)

– numerar sau cu cardul la sediu

 

Urmatoarele reguli se aplica la utilizarea mijloacelor de plata:

– pentru comenzi in valoare mai mare de 5000 lei, plata ramburs nu este disponibila.

– pentru comenzi “personalizate”, plata ramburs poate fi limitata conform conditiilor stabilite pentru fiecare produs in parte,

– pentru comenzi pentru care este necesara livrarea in strainatate plata prin ordin de plata sau on-line este preferata de Vanzator.

 

Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii.

Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute, precum si chitanta pentru orice plati in numerar aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului si prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

Pentru orice erori de facturare va rugam sa contactati la email comenzi@flashcard.ro, sau numerele de telefon +40766 498 272

Datele cardului de plata ale Cumparatorului nu vor fi accesibile Vanzatorului si nici nu vor fi stocate de catre Vanzator. Aceste date sunt disponibile numai catre procesatorul de plati integrat in Site, catre institutia de autorizare a Tranzactiei.

Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este MobilPay

In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau, sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale). Cumparatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea parolei catre terti.

 

Dreptul de retragere

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un bun sau sa renunte la un serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, fara sa fie necesara invocarea unui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun sau renuntare la un serviciu expira in termen de 14 zile de la:

– ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat

– ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste la https://www.flashcard.ro/retur.

In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (patrusprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

– pentru Comenzile achitate cu card online – prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

– pentru Comenzile achitate prin ordin de plata – prin restituire in contul din care s-a facut plata;

– pentru Comenzile achitate cu ramburs/Card bancar- prin virament bancar.

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile.

Potrivit OUG nr. 34/2014 sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

– contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

– furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

– furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;

– furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

– furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;

– furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

– furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii Contractului, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 (treizeci) de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care Vanzatorul nu le poate controla;

– contractele in cazul carora Cumparatorul a solicitat in mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte Bunuri decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

– furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

– furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;

– furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

Exceptiile aratate mai sus se aplica in principal Produselor a caror comanda este plasata cu mentiunea „personalizat”.

In situatia in care bunul este inapoiat de Cumparator deteriorat, cu exceptia uzurii normale, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a retine suma corespunzatoare reducerii valorii bunului ca urmare a deteriorarii.

In cazul in care Produsul este returnat Cumparatorul raspunde pentru deteriorarea produsului pe perioada transportului, exceptand cazul in care a optat sa predea produsul catre curierul indicat de catre Vanzator/Administratorul site-ului.

 

Garantie

Produsele vandute prin intermediul platformei FLASH CARD , se bucura de garantie conform legislatiei in vigoare.

Toate produsele sunt vandute insotite de certificate de garantie.

In cazul in care produsul livrat nu este insotit de un certificat de garantie, va rugam sa ne contactati la comenzi@flashcard.ro pentru a va expedia un astfel de certificat.

In cazul unei defectiuni urmati instructiunile din certificatul de garantie privind modul in care produsul poate fi reparat sau schimbat.

In cazul in care prin certificatul de garantie nu se prevede altfel sunt disponibile urmatoarele optiuni pentru Cumparator:

– in cazul unui produs ce poate fi reparat: produsul va fi reparat sau va fi schimbat la alegerea Clientului,

– in cazul unui produs ce nu poate fi reparat: produsul va fi schimbat fara costuri suplimentare,

– daca nu exista optiunea de a fi reparat sau schimbat: Clientului i se va rambursa suma.

Prevederile de mai sus nu aduc atingere dreptului de retragere al clientului.

 

Proprietate intelectuala

Continutul website-ului flashcard.ro este protejat de legile nationale si internationale de copyright si marca inregistrata. Este interzisa copierea, reproducerea, republicarea, afisarea, transmiterea sau distribuirea in orice mod a materialelor aflate pe website-ul flashcard.ro fara acordul sau invitatia administratorului.

In special nu este permisa copierea, modificarea sau expunerea numelor, logo-urilor, textului sau imaginilor grafice ale website-ului flashcard.ro in orice mod in afara cazului existentei unei permisiuni in scris din partea administratorului.

De asemenea, nu este permisa redistribuirea paginilor website-ului folosind tehnica de” framing” fara existenta unei permisiuni clare in scris sau modificarea sau folosirea paginilor, textului, imaginilor sau continutului website-ului fara acordul administratorului.

Atunci cand in cadrul site-ului sunt utilizate marcile sau alte drepturi de proprietate intelectuala ale unor terti acest lucru este mentionat.

 

Continutul generat de catre utilizatori

Prin inregistrarea ca utilizator al site-lui urmatoarele reguli vor fi urmate in privinta oricaror materiale (text, fotografii, video, etc.)

– Sa se foloseasca un limbaj civilizat, neofensator pentru alte persoane.

– Sa nu promoveze violenta, discriminarea, sau alte comportamente ilegale sau antisociale.

– Sa se asigure ca continutul publicat este incadrat corect la categoria corespunzatoare.

– Sa se asigure ca informatiile sunt corecte, realiste, neinselatoare si ca sunt respectate drepturile unor terti, precum dreptul de autor, dreptul asupra marcii, drepturi de licenta, dreptul la viata privata.

– Sa nu faca publice date personale, precum nume de persoane insotite de adrese, numere de telefon, adrese de email, etc.

– Sa nu inscrie informatii sau link-uri catre site-uri comerciale, sau publicitate comerciala.

In cazul in care aceste reguli sunt incalcate continutul provenit de la utilizatori va fi indepartat de catre administratorul site-ului, fara nicio notificare catre utilizator.

Cos cumparaturi

Program curieri pe 30 noiembrie și 1 decembrie 2022: GLS România

GLS România a anunțat că angajații săi vor fi liberi în zilele de miercuri (30 noiembrie 2022) și joi (1 decembrie 2022). Astfel, coletele preluate anterior acestei perioade vor fi livrate începând de vineri (2 decembrie). Luni (28 noiembrie): program normal Marți (29 noiembrie): program normal Miercuri (30 noiembrie): zi liberă Joi (1 decembrie): zi liberă Vineri (2 decembrie): program normal
Folosim cookie-uri pe site-ul nostru web pentru a va oferi cea mai relevanta experienta prin amintirea preferintelor si repetarea vizitelor. Facand clic pe „Accepta”, consimtiti la utilizarea tuturor cookie-urilor.